Tim’s Cocktails

Alles over de lekkerste cocktails!

Gezonde, verse cocktails: hoe begin je eraan?

Cocktails hoeven niet altijd suikkerrijk te zijn, laat staan alcohol te bevatten. Er bestaan diverse soorten cocktails, maar het is aan jou om je creativiteit een beetje de vrije loop te laten gaan. Ook op verschillende menukaarten vindt ze reeds terug, maar hieronder enkele recepten om ze ook in je eigen huis te halen! Gezond en vers: de ideale combinatie voor een tussendoortje, gemaakt in samenwerking met Martine van de Gezondheidstrein.

Recept 1 – Cocktail op basis van rode paprika

paprika cocktailPaprika’s worden veelal gebruikt in ware bereidingen als een spaghettisaus en dergelijke, maar ook koud worden ze weleens gegeten. Bij de barbecue, in slaatjes of gewoon zo uit het vuistje. Dit maakt ze meteen ook geschikt voor een cocktail! Het klinkt misschien een beetje bizar op het eerste gezicht, maar wacht maar tot je er van hebt geproefd!

Wat heb je nodig voor twee glazen?

  • 2dl tomatensap
  • 2dl wortelsap
  • 2 rode paprika’s (hoe groter, hoe beter)
  • 1el citroensap
  • Verse peper (gemalen)

Eerst en vooral dien je de paprika te verwarmen totdat er diverse geblakerde plekken tevoorschijn komen. Zie je de zwart verkleuring? Hou ze dan onder koud water, zodat de schil snel zal loslaten en haal deze er vervolgens af, zodat ze van al hun zwarte randen worden ontdaan. Haal vervolgens de zaadjes uit de vrucht en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Zet een blender klaar en blendt hierin de tomatensap met het wortelsap en voeg hieraan de paprika en het citroensap toe. Breng het geheel op smaak naar wens met de versgemalen peper en pureer het mengsel tot je een glad geheel bekomt. Haal je mooiste glazen boven en werk af met een rietje.

Recept 2 – Cocktail op basis van granaatappel

Deze cocktails bewijst dat een cocktail niet saai is zonder alcohol, maar misschien zelfs nog lekkerder is! Het bezorgt een smaakpapillen een echte explosie van smaken en bovendien geniet je ook van diverse broodnodige vitamientjes zonder toegevoegde suikers. Ideaal om de dag mee te beginnen!

Wat heb je nodig voor twee glazen? (1 glas = 30ml)

 • granaatappel cocktail6 delen granaatappelsap
 • Acht limoenpartjes
 • Muntblaadjes
 • 2 delen bruiswater
 • Verse granaatappelpitten
 • Crushed ice (dit maak je makkelijk zelf met een blender met ice crusher!)

Deze cocktails is qua bereiding heel gelijkaardig aan de Mojito. Doe in een dik en stevig glas 4 limoenpartjes en vul het glas hierna met crushed ice. Voeg hierop 3 delen granaatappelsap toe aan het glas en meteen ook een aantal muntblaadjes. Top het geheel af met 1 deel bruiswater en roer het glas goed door met een lepel. Garneer nadien met enkele blaadjes munt. Wil je net dat ietsje meer? Voeg dan granaatappelpitjes toe aan de compartimentjes van je ijsblokjes in je vriezer: voeg je deze ijsblokjes toe aan je glas, dan maak je jouw cocktail mooi en indien mogelijk nog lekkerder!

Probeer zeker ook de Ginger Love Cocktails: een Antwerpse mix van bio- en gezonde producten, volledig fair trade en superlekker. Alain van Lombardia kent duidelijk ook iets van drankjes!