Tim’s Cocktails

Alles over de lekkerste cocktails!

Een leuke cocktailtip: gebruik eens groene thee!

Cocktails, vooral in de zomer tijdens een heerlijke avond in de tuin ontzettend lekker en gezellig. De keuze is enorm en de smaken lopen van zoete tot zuur, volledig afgestemd op de smaak die jij wenst. De meeste bekende varianten zijn natuurlijk de welbekende ‘mojito’ en de ‘sex on the beach’. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van cocktails die op menig koffiekaart in een restaurant of bar zijn te vinden. Toch zien we steeds vaker dat er flink wordt geëxperimenteerd met het maken van cocktails. Zo zijn de koffiecocktails de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Maar wist jij dat je ook de meeste prachtig en bovenal heerlijke cocktails kunt maken met groene thee? Wij geven je hieronder enkele verschillende tips!

Sangria met Groene Thee

Heb jij tijdens een warme zomerdag ook zo zin in even een heerlijk verfrissend drankje? Dan is deze te gekke cocktail een absolute aanrader! Sangria met groene thee. Door de groene thee is hij ook nog eens een gezonde dorstlesser. Want wist je dat groene thee vol met antioxidanten zit? Deze beschermen jouw lichaamscellen tegen vrije Met andere woorden: door groene thee te drinken ga je de negatieve effecten van vrije radicalen tegen. Dat is natuurlijk een ideale bijkomstigheid.

cocktail losse groene theeWat heb je nodig?

Wanneer je zelf aan de slag wilt met het maken van deze heerlijke cocktail en vrienden en familie wilt verbazen, dan heb je de onderstaande ingrediënten nodig. Dit is ongeveer voldoende voor circa 8 tot 10 personen. Wil je wat meer maken, dan kun je de ingrediënten uiteraard eenvoudig vermenigvuldigen.

  •       6 el groene thee (+/- 40 ml)
  •       3 el honing
  •       1 komkommer
  •       15 gram verse munt
  •       250 ml bruisend mineraalwater
  •       500 ml bier met gember
  •       Ijsblokjes
  •       verse gember (ca 15 gr.)
  •       750 ml water (mag uit de kraan)
  •       2 limoenen

Aan de slag

Nu je alle ingrediënten hebt verzameld kan het ‘maken’ beginnen! Aangezien je deze cocktail vooral drinkt tijdens de warme zomermaanden, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je het bier en ook het water enkele uren in de koelkast goed koud laat worden. Haal vervolgens het water uit de koelkast en doe de groene thee die je hebt laten trekken er bij. Dit geheel laat je vervolgens even een aantal minuten rustig staan om er daarna de honing aan toe te voegen. Dit laat je vervolgens een uur rusten, totdat alles op kamertemperatuur is gekomen.

Om te zorgen voor een frisse smaak schraap je de schil van de limoen en deze doe je bij het geheel in. Ditzelfde doe je ook met de gember en vervolgens snijd je beide in dunne plakjes om toe te voegen. De laatste hand leg je door de in dunne plakjes gesneden komkommer toe te voegen. Vervolgens doe je het geheel met de takjes munt in een grote glazen kom. Schenk daar het gemberbier, mineraalwater en groene thee bij. Voeg de ijsblokjes toe, roer alles goed door en laat 15 minuten staan. Wanneer het kwartier voorbij is, kun je het geheel serveren en genieten van je heerlijk zelfgemaakte Sangria met Groene Thee.